Ημερίδα εκπαιδευτικών «Καλλιεργώντας το δικαίωμα των μαθητών στην ελευθερία του λόγου μέσω του Μαθητικού Διαδικτυακού Ραδιοφώνου»

Η Επιστημονική Εταιρία Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας European School Radio συνδιοργανώνει με το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου την Ημερίδα “Καλλιεργώντας το δικαίωμα των μαθητών στην ελευθερία του λόγου μέσω του Μαθητικού Διαδικτυακού Ραδιοφώνου”, η οποία θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου στην Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου 2015 στις 10.00 έως τις 18.00. Η επιμορφωτική δράση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι τα προηγούμενα σχολικά έτη έχουν συμμετάσχει ως Υπεύθυνοι Ραδιοφωνικών Ομάδων των σχολείων τους στο Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο. Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν Καλές Πρακτικές, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο εφάρμοσαν το ραδιόφωνο ως καινοτόμο πρόγραμμα στο σχολείο τους και θα ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους με τους συμμετέχοντες. Παράλληλα, θα επιμορφωθούν για την παιδαγωγική διάσταση του διαδικτυακού ραδιοφώνου, ώστε να το αξιοποιούν ως εργαλείο στη διδασκαλία τους. Μέσα από τη ημερίδα επιδιώκεται να αναδειχθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας του Μαθητικού Διαδικτυακού Ραδιοφώνου, ως μέσο που παρέχει τα ίδια δικαιώματα σε όλους τους μαθητές για ελεύθερη έκφραση εντός της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας που ανήκουν. Οι συμμετέχοντες στη ημερίδα θα αποτελέσουν τους πρεσβευτές του Μαθητικού Ραδιοφώνου, οι οποίοι θα δύνανται να οργανώσουν επιπλέον δράσεις επιμόρφωσης στις εκπαιδευτικές περιφέρειες που υπηρετούν, ώστε να γίνει διάχυση των αποτελεσμάτων.

Το πρόγραμμα της ημερίδας θα περιλαμβάνει εισηγήσεις και παρουσιάσεις Καλών Πρακτικών στις παρακάτω θεματικές:

  • Η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα του Μαθητικού Ραδιοφώνου

  • Δυνατότητα συνεργασίας σχολείων για παραγωγή εκπομπών

  • Επαγγελματική Εξέλιξη εκπαιδευτικών μέσω επιμορφωτικών δράσεων από απόσταση (webinars)- Οι Πρεσβευτές του European School Radio

  • Τρόποι προώθησης του Μαθητικού Ραδιοφώνου στην Ελλάδα και την Ευρώπη

  • Πνευματικά Δικαιώματα στο Διαδίκτυο

  • Το ραδιόφωνο στο Αναλυτικό Πρόγραμμα του Δημοτικού Σχολείου

  • Το ραδιόφωνο στο Αναλυτικό Πρόγραμμα του Γυμνασίου- Λυκείου

  • Το ραδιόφωνο στα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων

  • Το ραδιόφωνο ως εργαλείο διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών

Προχωρώντας τις διαδικασίες για τον προγραμματισμό των παρουσιάσεων,

σας καλούμε

να λάβετε μέρος ως ομιλητές σε όποια από τις θεματικές επιλέξετε ή να παρακολουθήσετε τις εργασίες της Ημερίδας. Δεδομένου ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι αρκετά περιορισμένος, σας γνωστοποιούμε ότι προτεραιότητα επιλογής έχουν οι Υπεύθυνοι Ραδιοφωνικών Ομάδων των παρελθόντων ετών στο European School Radio, οι οποίοι θέλουν να στηρίξουν έμπρακτα τις δράσεις του ραδιοφώνου.

Εάν θέλετε να παρουσιάσετε εισήγηση ή Καλή Πρακτική, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εδώ.

Είτε συμμετέχετε ως ομιλητές είτε απλά επιθυμείτε να παρευρεθείτε στην Ημερίδα, παρακαλούμε να “κάνετε κράτηση εισιτηρίου” μέσω της εφαρμογής eventbrite.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΕΚΠ

Advertisements