Επιμορφώσεις εκπαιδευτικών μουσικής στην Αθήνα

Στις 2,5,7 & 8 Σεπτεμβρίου 2016 διοργανώθηκαν με επιτυχία τέσσερις (4) επιμορφωτικές συναντήσεις  με θέμα το Μαθητικό Ραδιόφωνο, οι οποίες έλαβαν χώρα στο 1ο Ε.Κ. Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το πρόγραμμα κάλυψε με επιτυχία τις ανάγκες των εκπαιδευτικών Μουσικής. Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της δράσης, προτάσεις αξιοποίησης του ραδιοφώνου για το γνωστικό αντικείμενο της Μουσικής, ενημέρωση για τον ραδιοφωνικό διαγωνισμό “Κάν’ το ν’ ακουστεί”, επίδειξη του λογισμικού Audacity και βιωματική δράση ηχογράφησης- επεξεργασίας ήχου και ερμηνεία μουσικών έργων!
Εισηγήτριες ήταν οι αξιότιμες:
κ. Γεωργία Γ. Μαρκέα, Σχολική Σύμβουλος Μουσικής, και η  κ.Σοφία Λεβαντή, Καθηγήτρια Μουσικής, μέλος της Επιστημονικής Εταιρίας European School Radio και πρέσβειρα του Μαθητικού Ραδιοφώνου.
Η κ. Μαρκέα και η κ. Λεβαντή στήριξαν έμπρακτα το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου και τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Ηχητικού Μηνύματος & Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2016” και τίμησαν με την ενεργό συμμετοχή τους την Οργανωτική και Κριτική Επιτροπή. Με τη διοργάνωση των επιμορφωτικών συναντήσεων συνεχίζουν ακόμα πιο δυναμικά να είναι αρωγοί της προσπάθειας διάχυσης του Μαθητικού Ραδιοφώνου στον κλάδο της Μουσικής.
Είμαστε σίγουροι οι συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδευτικοί θα αντλήσουν ιδέες σύνδεσης του Μαθητικού Ραδιοφώνου με τη διδασκαλία της Μουσικής και θα ανακαλύψουν τις δυνατότητες ανάδειξης της μαθητικής δημιουργίας από το μοναδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο της εκπαιδευτικής κοινότητας!
Διαβάστε το επίσημο έγγραφο:
Επιστολή προς εκπαιδευτικούς Μουσικής για τέσσερα σεμινάρια για το Μαθητικό Ραδιόφωνο στις 2, 5, 7 και 8-9-16 (Γ.Γ. Μαρκέα)

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΥΛΙΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

Παρουσίαση «Τον τόπο που μεγάλωνα»

Παρουσίαση «European School Radio- Ένα στοίχημα για την ελληνική εκπαίδευση. Πρόταση για τους εκπαιδευτικούς μουσικής»

ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Εκπομπή Ράδιον εστί